am-1Na een veel te lange tijd ging ik eindelijk weer eens een dagje shoppen. Dit keer dicht bij huis, namelijk in Arnhem. Uiteraard hoort een goede lunch ook bij zo’n dag.

Informatie vooraf:

Ik  was al een keer “spontaan” bij Arnhems Meisje geweest. Dat bezoek was een reden om weer te gaan. Een dag voordat we gingen keek ik nog wel even wat ze op de website vermelden over eten met een intolerantie.

En wanneer je  dan het onderstaande leest wordt je toch meteen blij:

“Eet u glutenvrij of lactosevrij? Meerdere gerechten op onze kaart zijn glutenvrij en/of lactosevrij mogelijk, middels enkele aanpassingen. Geef uw allergie daarom altijd door bij de bediening.  Ons glutenvrije + lactosevrije brood is een waldkornbroodje. Een extra broodje kost 1,90″

Daarnaast serveren ze standaard speltbrood (en andere soorten). Bij navraag bleek dit uit 100% spelt te bestaan, dus met mijn tarwe-intolerantie helemaal top.

Informatie in het restaurant:

kaart-arnhemDe standaard menukaart geeft heldere allergie-informatie. Vragen naar een allergenenkaart was in mijn geval niet nodig. Ik weet ook niet zeker of die er wel is (met andere allergenen als bijvoorbeeld vis en ei).

Keuze:

Op de kaart zag ik een clubsandwich met bacon en kalkoen. Oh.. wat had ik dat al lang niet meer gegeten! Volgens de icoontjes was het niet mogelijk om deze als een lactosevrije versie te bestellen, maar ik besloot er toch naar te vragen. Alleen de dressing bleek yoghurt te bevatten en dat kon makkelijk vervangen worden door een huisgemaakte mayonaise.

Aan het antwoord kon ik merken dat ze dergelijke vragen gewend zijn en ook écht weten wat ze serveren. Ze vinden het echt geen probleem om een aanpassing voor je te maken.

am-4

Hoe het smaakte? Daar kan ik kort over zijn; heerlijk!

Omgeving:

Qua inrichting vind ik het een typisch Grand Café. Ik denk met name door de grote bar en het gebruik van donker hout in het interieur. Als het restaurant helemaal vol is dan zit je wel wat (te) dicht op elkaar vind ik, maar in ons geval hadden we hier geen last van.

am-3 am-2
Eten met intolerantie:

Je kunt hier erg lekker eten en je wordt vriendelijk geholpen met speciale wensen. Wil je glutenvrij lunchen? Dan is het handig om vooraf even te bellen. In dat geval weet je zeker dat er glutenvrij brood op voorraad is.

Eten zonder intolerantie:

Arnhems Meisje heeft een lekkere lunch en dinerkaart. Niet heel erg uitgesproken en voor mij niet de plek om te gaan “dineren”. Al is de graadmeter daarvoor natuurlijk erg persoonlijk. Maar in ieder geval voor een “hapje eten buiten de deur” echt een aanrader.