Brunello naam

Bron: Brunello

Wie mijn blog en Instagrampagina volgt zal het niet verbazen dat ik fan ben van restaurant Dries & Co in Elst. Ik schreef hier ook eerder al deze review over.
De eigenaar van Dries & Co heeft een tijd geleden een tweede zaak geopend, deze keer een Italiaans restaurant. Eigenlijk ging ik er altijd vanuit dat ik daar (met mijn intoleranties) niet zou kunnen eten. Toen ik onlangs weer een etentje mocht plannen (meestal laat mijn gezelschap mij het restaurant maar uitkiezen 😉 ) besloot ik hen toch eens te mailen om te vragen wat de mogelijkheden zijn.

Informatie vooraf:

Ik kreeg al direct een heldere mail terug. Het is geen probleem om een tarwevrij en koemelkvrij menu te serveren. De pasta is zeker glutenvrij, bij de pizza geven ze aan dat het wel sporen van gluten kan bevatten aangezien ze een enorme pizzaoven hebben waarin alles gebakken wordt.

Kortom, de reservering was al snel gemaakt!

Informatie in het restaurant:

Toen ik eenmaal aan tafel zat en we de kaart kregen werd al meteen gevraagd wie de persoon was met intoleranties. Tevens werd even gecheckt of het inderdaad om tarwe en koemelk ging. Zo fijn! Dat geeft meteen veel vertrouwen voor de rest van het diner.

Er is geen allergenenkaart maar er is veel mogelijk én zowel de bediening als de mensen in de keuken weten waar ze het over hebben. Zo werd aangegeven dat eigenlijk alles van de kaart (in aangepaste vorm) mogelijk was, behalve de bruschetta en de risotto.

Keuze:

Bij het zien van de menukaart loopt het water je in de mond. Hier geen standaard pizza of spaghetti.

Brunello pizza

Geen simpele pizza’s toch?

Ik besloot te starten met een vitello tonnato met groene asperges en kappertjes. Bij het serveren gaven ze de pijnboompitten in een apart bakje, aangezien deze volgens de verpakking sporen van gluten konden bevatten. Dus ik kon zelf kiezen om ze wel of niet te nemen. Super goed.

Brunelle voorgerecht vitello

En het was lekker…. zucht…

Als hoofdgerecht nam ik een pizza. Hoewel ze hier ook de meest heerlijke vlees- en visgerechten op de kaart hebben staan, koos ik toch voor de “simpele” pizza. Nu kon het immers, ik kan (gelukkig) de sporen van gluten wel verdragen. 

Zo was mijn pizza belegd met truffel, runderbavette, courgette en bospaddestoelen. Ook wederom zo lekker! De bodem was volgens mij wel een kant en klare, maar door de super lekkere toppings was dit echt niet erg.

Brunello glutenvrije pizza

Omgeving:

Het restaurant is niet enorm groot en daardoor heeft het meteen een fijne sfeer. De tafeltjes staan best dicht bij elkaar. Wellicht dat dit iets minder fijn is als het helemaal vol is, maar op de avond dat ik er was zat er niemand aan de tafel naast ons.

Eten met intolerantie:

Bij Brunello kan je, ook met een aangepast dieet, echt zonder zorgen heerlijk eten. Daarnaast geven ze niet het idee dat je “lastig” bent. Het feit dat je ook nog eens zoveel keus hebt is erg fijn.

Brunello voorgerechten

Een aantal van de voorgerechten

Eten zonder intolerantie:

Wat een aanrader. Dit is Italiaans eten, en dan goed. Dit heeft echt niets te maken met de Donatello’s en Pinoccio’s in deze wereld 😉 .

Brunello exterieur

Als je deze deur ziet in Elst? Zeker naar binnen gaan 😉