Kijk uit, deze review bevat uitsluitend positieve punten. Tjee, wat ben ik enthousiast over DRIES en CO.

Details maken het écht af.

Details maken het écht af.

Dat ik dit restaurant leuk vind wist ik eigenlijk al. We zijn hier al een paar keer met de mini-Jansens geweest om te borrelen (lees: rond een uur of 16.30 uit eten te gaan waarbij we allemaal borrelplanken met lekkers bestellen. Dit wel als avondeten). Hierover zal ik een andere keer een blog schrijven, deze keer waren we lekker met z’n tweeën!

Informatie vooraf:
Op de website is vooraf de menukaart in te zien. Op de kaart staat duidelijk dat je een allergie aan kunt geven en dat ze daar rekening mee houden. Als dat er staat betwijfel ik vaak of ze er dan ook echt iets van weten. Omdat ze met veel verse producten werken (dus geen pakjes en zakjes) en door mijn eerdere ervaringen in deze zaak, had ik er alle vertrouwen in.

Informatie in het restaurant:

Glutenvrij brood, iets geroosterd met drie heerlijke dingen om erop te doen.

Glutenvrij brood, iets geroosterd met drie heerlijke dingen om erop te doen.

We gingen deze keer onverwacht uit eten. De mini’s bedachten die middag pas dat ze bij opa en oma wilden eten, en jawel, zónder papa en mama (heerlijk als ze dat op een gegeven moment aangeven). Maar dat was voor de bediening geen enkel probleem. En wat zag ik tot mijn verbazing? Een glutenvrije broodtrommel! Gewoon, standaard op de menukaart, niks geen speciale verzoeken die je hiervoor hoeft te doen. Dan sta je als restaurant natuurlijk al in de plus ;-). En hierdoor had ik meteen al vertrouwen in de kennis van de keuken op het gebied van allergenen.

Keuze:
Ik heb kunnen bestellen wat ik wilde, en dat is al super fijn. Maar daarnaast zag ik in het menu nog veel meer dingen die volgens mij ook zonder melk en tarwe waren (of zo aangepast konden worden). Ik koos uiteindelijk voor:

Licht gegaarde tonijn met kalfscreme

Licht gegaarde tonijn met kalfs creme

Om te beginnen een broodje met sausjes, dat was alweer even geleden dat dat kon! Bij het bestellen van de broodtrommel vroeg ik of er geen melk in zat. Door de open keuken, midden in het restaurant, kon dit heel eenvoudig bij een kok gecheckt worden. En aan de zeer snelle reactie kon je meteen merken dat ze echt weten wat ze serveren.

Vervolgens bestelde ik het voorgerecht. Een licht gegaarde tonijn met kalfs creme. De bediening dacht zelf al mee of dit melk en tarwevrij zou zijn, en wederom simpel een check in de open keuken. Toevallig had Meneer Jansen hetzelfde voorgerecht dus konden we het goed vergelijken. Ik had in principe hetzelfde gerecht, alleen het krokante koekje was weggelaten.

Surf & Turf

Surf & Turf

Als hoofdgerecht koos ik de surf & turf. De bediening vertelde uit zichzelf al dat dit geen probleem zou zijn. Voor alle zekerheid werden mijn intoleranties wel bij de bestelling in het systeem genoteerd. En tot mijn verbazing werd er zelfs nog gecheckt of ik een tarwe of gluten intolerantie heb.
Tevens wil ik nog extra benadrukken dat ze met de bijgerechten lieten zien hoe goed het hier is. Bij elk gerecht wordt salade, frietjes en aardappelgratin geserveerd. Bijna verontschuldigend werd gezegd dat de gratin helaas niet melkvrij was. De salade was zonder de gebruikelijke dressing. Maar wel lekker aangemaakt met, ik vermoed, wat goede olijfolie en peper en zout. Heerlijk! Tevens werd aan Meneer Jansen gevraagd of hij wellicht de dressing alsnog apart wilde.

Omgeving:

Naast het geweldige eten is DRIES en CO ook nog eens een fantastisch restaurant om te zitten. Hip zonder dat het erom gaat. Het staat en hangt vol met heerlijk eten en drinken, maar wel dingen die ook daadwerkelijk in de keuken gebruikt wordt. Geen nep-citroenen plastic worsten en namaakkruiden. Daarnaast weet de bediening hier nog waar het om gaat. Gastvrij, attent, oplettend maar ook lekker gewoon. Ze laten hier zien dat horeca een vak is én dat ze er goed in zijn.

Hier krijg je toch zin om te eten?

Hier krijg je toch zin om te eten?

Eten met intolerantie:
Ik durf hier te zeggen dat je even geweldig mét als zonder intolerantie kunt eten. Ik voelde me deze keer sinds lange tijd niet “moeilijk’ of een aansteller. Wij hadden deze keer oppas-technisch geen tijd meer voor een dessert. Meestal is het voor restaurant echt wel heel lastig om dat melkvrij en tarwevrij te verzorgen, zeker als je niet vooraf gereserveerd hebt. Maar ik verdenk DRIES en CO ervan dat zij nog iets op tafel hadden kunnen toveren 😉

Eten zonder intolerantie:
Net als met een intolerantie echt geweldig. Absoluut met stip op 1, mijn favo hotspot in de regio Arnhem-Nijmegen.