eten & drinken - wonen - kids - DIY

Hoogh Bezoeck – Veghel

Mijn schoonmoeder nam mij en mijn schoonzus mee naar een avondje theater in Veghel. En zoals wel vaker, werd de keuze voor het restaurant aan mij toevertrouwd. Aangezien ik totaal niet bekend ben ik Veghel, vroeg ik het mijn grote vriend Dhr. Google. Na wat zoekwerk kwam ik terecht op de website van brasserie Hoogh Bezoeck.

Informatie vooraf:

Op de website is zowel de lunchkaart als de dinerkaart te downloaden. Hierop staat duidelijk aangegeven:

Heeft u een allergie? Laat het ons weten, dan houdt onze kok er rekening mee.

Hoewel dit volgens mij verplicht is, geeft het me toch altijd het gevoel dat ik “mag” vragen om een aangepast gerecht. Voor alle zekerheid vroeg ik ook bij het schriftelijk reserveren of ik bij hen tarwevrij en koemelkvrij kon dineren. Dat was absoluut geen probleem.

Informatie in het restaurant:

Bij het doorgeven van mijn bestelling vroeg de dame van het restaurant zelf wie diegene was met de intolerantie! Dat geeft voor mij aan dat ze zich ervan bewust zijn en er dus waarschijnlijk ook echt rekening mee houden. Dat gaf nog meer vertrouwen.

Daarnaast wist deze dame (ik vermoed de eigenaresse) echt wat de ingrediënten waren per gerecht! Daarnaast gaf ze direct aan dat ze normaal gesproken glutenvrij brood serveren maar dat hier melk in zit. Of ik in plaats van brood dan misschien nacho’s met bbq-saus wilde, want dat kon wel. Super toch?

Keuze:

Ik koos vooraf de “gevleugelde cocktail”. Kalkoen met ananas, ham, sla en honing/mosterd dressing. Echt super lekker (meteen een nieuwe combi voor thuis opgedaan).

Daarna kreeg ik “lekker bij elkaar”. Een spies met gegrilde ossenhaaspuntjes en daarbij knoflookscampi. Wederom erg smakelijk.

Omgeving:

Het restaurant bevind zich volgens mij midden in het centrum van Veghel, en daarnaast erg dicht bij het theater. De bediening van erg vriendelijk en het interieur was prima. Echt een gezellig brasserie waar je een hapje kunt eten.

Eten met intolerantie:

Ik weet niet of ik ooit weer in Veghel uit eten ga, maar mocht dat zo zijn dan kom ik hier graag terug. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat ik lastig was, of dat het mis ging. En totaal geen last gehad van het eten, dus helemaal goed!

Eten zonder intolerantie:

Het eten bij Hoogh Bezoeck vond ik eigenlijk beter dan ik had verwacht op basis van de website en het interieur. Ik zag een aantal dingen op de kaart die ik niet kon nemen maar volgens mij super lekker zijn!

1 reactie

  1. Irma

    Leuke site,
    Ik heb ook het probleem dat ik geen koemelk en tarwe mag. Dus een super interessant voor mij en toevallig bij Noord-Brabant staat er een restaurant in mijn woonplaats. 🙂 Ben zelf nog niet zoveel uit eten geweest sinds ik weet dat ik allergisch ben. Maar ik vond ‘het zusje’ in Uden ook fijn. Het is een tapasrestaurant en zij hebben een speciale lijste voor mensen met allergie. Erg handig, ze hebben meerdere filialen.
    Groetjes Irma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑