eten & drinken - wonen - kids - DIY

Glutenvrij McDonald’s nóg lekkerder

Wat was het een verademing toen McDonald’s met de glutenvrije hamburgers kwam. Voor die tijd at ik ook wel bij McDonald’s maar dan het liefst niet spontaan, dan kon ik tenminste mijn eigen brood meenemen om de hamburger op te doen.

Na een keer of drie een glutenvrije hamburger te hebben gegeten ging het me eigenlijk vooral tegenstaan. Het broodje is best wel (om niet te zeggen nogal) droog, waardoor je bijna de hamburger niet meer proeft. Daarna besloot ik de Quarter Pounder zonder kaas (het moet  in mijn geval ook nog melkvrij zijn) te bestellen. Dit in de hoop dat het met een dikkere hamburger beter zou gaan. Maar helaas, de grove ui op de Quarter Pounder is ook niet echt mijn ding…

Ineens bedacht ik een andere oplossing!

Tegenwoordig bestel ik niet alleen een glutenvrije hamburger maar ook (net als “vroeger”) een hamburger zonder broodje. Daarna is het even bouwen. Eerst haal je het bovenste broodje van de hamburger en leg je die in een bakje van de hamburger zonder broodje.

Vervolgens de hamburger zonder broodje voorzichtig op het lege brooddeel leggen en je hebt 2 lekkere hamburgers! 1 hamburger met 1 deel brood is voor mij toch een veel betere verhouding.

En natuurlijk hoef je niet alleen een hamburger te eten als je een glutenvrij en melkvrij dieet volgt. De site van McDonald’s heeft hier hele goede informatie over. Zo kan je bijvoorbeeld de frietjes bestellen met mayonaise (niet de gele frietsaus, die bevat melk). Omdat bijv croutons apart verpakt zijn, kun je ook de Salade Nicoise bestellen. En zelfs beide dressings ( caesar en vinaigrette) zijn gluten- en melkvrij!

Heerlijk als je gewoon met de rest van het gezin of vriendengroep lekker mee kunt “Mc’en” toch?

6 reacties

 1. Nanny

  Jammer dat op de broodjes geen sla zit.

 2. Jose

  Ik bestel altijd een hamburger plain( dat betekent zonder saus en augurk, alleen brood en vlees) en een bigmac zonder broodje, omdat ze geen bigmac met glutenvrij broodje willen maken. Ook dan ga ik aan het bouwen en heb ik 3 stukken vlees 😍

 3. Mevrouw Jansen

  Hahahaha fantastisch! Dan heb je ook sla en de bigmac saus of niet? Dit ga ik ook zeker proberen!

 4. anneke

  het is alleen jammer dat niet in alle m.d die hamburgens verkrijg baar zijn volgens medewerkens moet ik eerst 3 m.d langs rijden om glutevrij hamburgen te krijgen vind ik een beetje te gek 40 km terijden voor een hamburgen te eten .

 5. Ellie van den Berg

  Ik eet het broodje hamburger die ik bij de mac haal altijd thuis op. En doe er
  een beetje saus bij. Is ie minder droog.

 6. Marjolein

  Ik heb nu vijf keer een broodje hamburger gehaald bij de Mac. Eén keer was hij droog, vier keer was hij lekker. Dus het hangt denk ik af van de manier van bereiden. Toen hij droog was zat er ook nog eens heel weinig saus op. Om extra saus kun je altijd vragen natuurlijk.
  Ik zou trouwens de kipfilet ook wel op een broodje willen kunnen krijgen :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑