Wat een geluk, mijn zwager bleek nog vrijkaarten over te hebben van Burgers Zoo in Arnhem. Omdat we hier redelijk dichtbij wonen besloot ik op dinsdagmiddag na school, naar de dierentuin te gaan met de kinderen. En het zal wel genetisch bepaald zijn dat de eerste mini-Jansen al op het schoolplein vroeg of we daar dan ook “iets gingen drinken”. En ja, daarmee bedoelt ze dat we dan even gaan zitten met iets lekkers te drinken én te eten.

Informatie vooraf:
Ik probeer vooraf altijd zoveel mogelijk informatie te verzamelen over wat het menu voor een mogelijkheden biedt. Enerzijds om te bepalen of ik ergens wel naar toe wil gaan, anderzijds om ervoor te kunnen zorgen dat ik in het restaurant niet zo’n “ lastige gast met een allergie” ben. Zo ook bij Burgers Zoo. Een dag voordat we naar de dierentuin gingen vroeg ik via Facebook of er in het restaurant ook melkvrije (en melk/tarwe vrije) gerechten zijn en zo ja, welke.

Al meteen de volgende ochtend kreeg ik een vriendelijke reactie. Helaas met het vaak gehoorde antwoord dat ik mijn intoleranties in het restaurant moet aangeven en dat ze dan speciaal iets kunnen maken… Daarop gaf ik aan dat ik het heel graag vooraf zou willen weten. Omdat ik dan
1: niet in een enorm lange rij lastige vragen moet stellen aan iemand die kijkt alsof ik chinees praat (en vervolgens iemand moet gaan zoeken die me kan helpen)
2: ik dan kan kijken wat de mini-Jansen’s kunnen eten, en ze daar uit laten kiezen. Het blijven kinderen en die lusten nou eenmaal niet alles.
Maar helaas, er zat niets anders op dan het de volgende dag te gaan vragen.

Informatie in het restaurant:

Gelukkig was het op de dag zelf helemaal niet druk. Want ja, de meneer die ik vroeg of er in de knakworsten melk zit keek me aan of ik uit China kwam. Toen ik daarna ook nog vroeg of ze iets hadden zonder melk en zonder tarwe keek hij zo mogelijk nog benauwder en ging er iemand bij halen.
Ik denk dat “de hulplijn” zich het hoofd van de keuken mag noemen. En gelukkig wist hij er meer vanaf en kon me vertellen wat er mogelijk is.

Keuze:
Kort maar krachtig: friet,  maaltijdsalade, knakworst. Helaas bevatten ook de glutenvrije broodjes melk.

Omgeving:
Het parkrestaurant is super gelegen tussen de buiten- en de binnenspeeltuin van de dierentuin en tevens onlangs vernieuwd. Het ziet er echt leuk uit.

Het vernieuwde park restaurant

Het vernieuwde park restaurant

Eten met intolerantie:
De dingen die ik kon eten waren lekker, maar ik vind het echt een gemis dat ze geen broodjes zonder melk hebben. Op deze manier ben ik ook bij een lunch genoodzaakt om friet te eten. En omdat je er niet vooraf achter kunt komen wat er beschikbaar is, zal lang niet iedereen zelf brood bij zich hebben. Wel hebben ze ook lekker vers fruit of bijvoorbeeld snoeptomaatjes. Ook wordt er gewerkt met een aparte frituur voor glutenvrije friet.

Eten zonder intolerantie:
Ze hebben een leuke keuze van gerechten (zie menukaart). De hamburger die een mede-bezoeker bestelde zag eruit om van te watertanden 😉