eten & drinken - wonen - kids - DIY

Pannenkoekenhuis De Zon – Wehl (GLD)

Kaart bij De ZonZitten op een bankje in Het Land van Jan Klaasen (zie mijn eerdere blog) bedachten meneer Jansen en ik dat het leuk was om daarna nog een hapje te gaan eten. En eten met de familie Jansen betekent een goede voorbereiding, en we hebben wat uitdagingen. De één houdt wel van pannenkoeken, de ander lust geen frietjes en dan hebben we het nog niet eens over de intoleranties… Kortom, ik ben inmiddels vrij behendig in het snel screenen van de mogelijke restaurants in een straal van 10 km om de gewenste locatie.

Informatie vooraf:

Zo kwam ik op de website van Pannenkoekenhuis De Zon. De menukaart is online te lezen, en naast pannenkoeken stond er ook een kindermenu met frietjes op de kaart. Check, het eerste punt was binnen.

Daarnaast staat er op de site dat ze rekening kunnen houden met allergieën. En dat niet alleen, er staat zelfs dat ze over een speciale pan beschikken die ze voor de glutenvrije pannenkoeken gebruiken. Dat geeft vertrouwen en daarmee was onze keus gemaakt.

Informatie in het restaurant:

Na vrijwel alles besteld te hebben vroeg ik om een gluten- én koemelkvrije pannenkoek. Dat bleek vrijwel nooit voor te komen dus de dame aan onze tafel ging direct even met de kok overleggen. En gelukkig het kon. Wel had ik een beperkte keuze in het beleg op de pannenkoek. Indien ik bijv appel zou kiezen, dan zou de pannenkoek te nat worden. Spek of naturel was wel mogelijk.

Tevens kwam de kok nog speciaal vragen of ik een intolerantie had of coeliakie. En daarmee de vraag of het in een gewone pan gebakken mocht worden.

Keuze:

Mijn keuze was snel gemaakt, spek werd het. Als je gewoon gluten en melk kunt eten dan zijn er de meest heerlijke opties. Teveel om op te noemen.

Voor de kinderen is er een pannenkoek die ze zelf kunnen versieren. Daarbij bleken 2 van de 3 versieringen melk te bevatten. Gelukkig was het geen probleem om deze dingen te vervangen voor jam. Op die manier kon onze mini Jansen toch genieten van een melkvrije pannenkoek mét spikkels.

Pannenkoek discodip

Omgeving:

Tuin bij De ZonOmdat het heerlijk weer was konden we buiten zitten. Een fijn terras die uitkijkt op een speeltuin. En wat voor een. Zowel toestellen voor de allerkleinsten tot aan een grotere glijbaan en zelfs twee trampolines. Wachten op het eten is hiermee wel heel makkelijk. Binnen vond ik het iets minder gezellig ogen en wat oubollig.

Eten met intolerantie:

Ik heb hier de meest lekkere gluten- en melkvrije pannenkoek op die ik ooit ergens gegeten heb. Vaak is het toch een wat droge bedoeling. Deze was echt super zacht en “sappig” (sorry, een beter woord weet ik er niet voor ;-). Na het nemen van de eerste hap begreep ik dan ook de reden voor de selecte keuze is beleg.

Pannenkoek spek

Het enige minpuntje was eigenlijk dat er geen mogelijkheid was voor een dessert voor de kinderen koemelkvrij dus). Vaak merken we dat er wel een waterijsje beschikbaar is. Dat was in dit geval niet zo, maar we kregen op deze vraag (misschien wat brutale vraag) wel heel vriendelijk antwoord.

Eten zonder intolerantie:

Een leuk restaurant om een keer pannenkoeken te gaan eten, zeker aansluitend op een bezoek aan Het Land van Jan Klaassen. Al zou ik dat vooral doen wanneer het mooi weer en is je buiten kunt zitten zodat de kids lekker kunnen spelen in de speeltuin.

2 reacties

  1. Pannenkoekenhuis de Zon

    Beste blogger Jansen,

    allereerst bedankt voor uw blog helder en duidelijk verwoord. Ivm de intolerantie is het inderdaad zo dat wij uit ervaring de keuze iets beperkt hebben. Mede ook uit ervaring en dat heeft u gelukkig ook zo ervaren. M.b.t. het nagerecht ook wij kunnen leren van ervaringen (pratende mensen zijn te helpen) en hebben tegenwoordig ijs op waterbasis.

    De inrichting is een keuze van smaak. Wij kiezen voor het ouderwetse “kneuterige” gezelligheid, zoals ons motto ook is ouderwets genieten!

  2. Mevrouw Jansen

    Wat ontzettend goed dat jullie nu ook melkvrij ijs hebben! Ik heb dit goede nieuws ook gedeeld op mijn facebookpagina. Wellicht weten dan nog meer mensen jullie te vinden. Wij komen zeker nog eens terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑