Het jaar is bijna ten einde en we kijken uit naar de kerstvakantie. Maar eerst ging ik met mijn collega’s uit eten, ons jaarlijkse kerstdiner. En wat heb ik genoten bij Restaurant Koetshuis in Rhederoord. Ik kende, het met een ster bekroonde Koetshuis in Bennekom, maar van het Koetshuis in De Steeg (bij Rheden) had ik nog nooit gehoord. Toen bleek dat we daar dit jaar het kerstdiner hadden, was ik meteen erg nieuwsgierig. Op de website staat een menukaart om van te watertanden, en natuurlijk vroeg ik me meteen af of ik hier met mijn tarwe- en koemelk intolerantie ook (lekker) zou kunnen eten.
Deze blog schrijf ik twee dagen nadat we er zijn geweest, en nog steeds ben ik aan het nagenieten….
Op de menukaart staat al duidelijk aangegeven dat ze rekening kunnen houden met dieetwensen. Toen we bij het reserveren eenvoudig de allergieën middels een keuzemenu konden aanvinken gaf dat al veel vertrouwen. Maar toch blijft het altijd spannend of het wel echt goed zal gaan. Bij binnenkomst werd mijn vertrouwen alleen maar vergroot. De gastheer wist direct wie we waren en kwam voor alle zekerheid nog even vragen of alle dieetwensen goed begrepen waren. We waren dan ook een bont gezelschap met 1 koemelkvrij persoon, 1 collega die zwanger is en ik met mijn koemelk- en tarwe intolerantie.
We besloten dit jaar goed af te sluiten en kozen het 8-gangen proeverij menu. Wat een genot. Omdat in dit geval de foto’s voldoende zeggen laat ik in beelden zien hoe geweldig het was. En met de restaurant verlichting, én het feit dat ik het vooral zo snel mogelijk wilde proeven, zijn het niet de allerbeste foto’s helaas. Maar ze geven wel een indruk waarom ik zo genoten heb,
Ik denk dat sinds ik niet meer alles kan eten, dit mijn beste etentje is geweest. Ik heb bij geen enkele gang het idee gehad dat ik iets niet kon eten. Het was goed op elkaar afgestemd en zo compleet. Met op het eind zelfs een grande dessert (ja echt!).
Ik heb geprobeerd om zo goed mogelijk te onthouden wat we allemaal hebben gegeten. Hopelijk is het enigszins gelukt 😉 .
We begonnen met zoete olijven en een heerlijke gedroogde ham
Daarna een heerlijke vers afgebakken glutenvrij stokbroodje
Gang 1: Gamba met zoetzure groente en basilicum
Gang 2: Coppa di Celli met olijven
Gang 3: Coquille met bietjes en groene kruiden
Gang 4: Kreeft op risotto en paddenstoelen
Gang 5: Gepocheerd ei met truffel op wortelpuree
Gang 6: Fazant op zuurkool
Gang 7: Hert
Gang 8: Het grande dessert! Dit gerecht werd aan onze tafel op de volgende manier gepresenteerd. Het bevatte:
Ananas, Ananasijs, gebakken appel, gesuikerde amandel, gestoofde peer, chocolademousse.
wat een recensie zeg. Misschien krijg je nog wel eens een uitnodiging om daar te komen eten.