eten & drinken - wonen - kids - DIY

STAN & Co – Arnhem

20160713_184349  20160713_192409 20160713_203422 20160713_203426

Na een veel te lange tijd had ik eindelijk weer eens afgesproken met een zeer geliefde ex-collega (ja, jij Maron). En aangezien de lunch altijd een hoogtepunt van onze werkdag was, moest er nu natuurlijk ook gegeten worden. Ik mocht de locatie kiezen en wilde graag naar STAN & Co. En nee, niet alleen omdat ik dit een fan-tas-tische naam vind (de jongste mini-Jansens heet Stan). Met al mijn collega’s van rvg media & impact zijn we daar eerder geweest. Toen kregen we een heerlijk verrassingsmenu. Daarna was ik eigenlijk benieuwd hoe een “gewoon” etentje bij STAN & Co zou zijn. Zou ik net zo enthousiast worden als bij DRIES en CO?

Informatie vooraf:
Op de website kan je alvast de menukaart inzien. Hierin staat echter nergens iets vermeld over het melden van allergieën of dieetwensen. Ook niet of ze over een allergenenkaart beschikken.

Een indruk van de menukaart die online staat.

Een indruk van de menukaart die online staat.

Omdat ik toch zeker wilde weten of die er was, of de bevestiging dat ik iets kon bestellen zonder melk en tarwe, heb ik vooraf gemaild. Hierop kreeg ik binnen een dag reactie. Ze beschikken over een allergenenkaart dus helemaal goed.

Informatie in het restaurant:
Ik ontving zowel de gewone kaart als de bijbehorende snelhechter met daarin de informatie over zo’n 10 verschillende allergenen. Heel overzichtelijk. Wat het allerfijnste is in zo’n geval? Dat je gewoon zelf iets kunt kiezen, de bestelling kunt doorgeven en that’s it. Geen speciale verzoeken, heen en weer geloop naar de kok, of een serveerster die je aankijkt alsof je chinees praat. Heerlijk!

Keuze:
In mijn geval (de gerechten zonder tarwe/gluten en koemelk) had ik keuze uit 2 verschillende voorgerechten, 3 hoofdgerechten en zelfs een soort dessert (een chocolade worstje). Ik denk dat er eigenlijk meer keus is als je gerechten wilt gaan aanpassen (bijv. een salade waar de kaas uitgelaten wordt), maar ik vond het juist heerijk om dat nu niet te hoeven doen. Ik koos uiteindelijk voor:

De Sonsbeeksalade met zalm en (1) gamba. En lekkere salade met zelfs eetbare bloemen uit park Sonsbeek uit Arnhem. Speciaal en lekker. Eigenlijk was het alleen jammer dat er maar 1 gamba in de salade zat, die was namelijk heerlijk!20160713_184318

Als hoofdgerecht koos ik de kabeljauw uit de Josper. Geserveerd met smashed potato’s, tomaat, kappertjes, olijven en olijfolie. Doordat dit een compleet gerecht was, waren aanvullende groente, salade, aardappels etc niet nodig. Daarmee ook geen kans op gerechten die per ongeluk toch melk of tarwe bevatten.20160713_192355 (1)

En toen: het nagerecht! Aangezien ik enorm van desserts houd, maar dat nu bijna onmogelijk is, kijk ik meestal al voordat ik het voorgerecht bestel of er een dessert is dat ik kan verdragen. Ik zag direct dat er een chocolade worst (hmm, inderdaad?) te bestellen was. Dat stemde me al meteen gelukkig.

Maarrrr… Bij het eerdere bezoek aan STAN & Co werd ik verrast met een spiesje met marshmallows van de bbq. Dus ik vroeg of ze die wellicht ook nog hadden. Na even denken en twijfelen zij de dame van STAN & Co dat ze niets kon beloven, maar dat als de kok tijd had, hij misschien wel speciaal iets kon maken. Het kon even duren, of we dat niet erg vonden. Erg? Ik had er wel 2 uur op willen wachten!

20160713_203345

En daar kwam het aan; a gift from heaven. Een (veel en veel te grote) schaal met geroosterde marshmallows, overgoten met chocola en kleine merengue. Maar dat was niet alles. Ik kreeg er ook nog een schaal bij met 3 soorten sorbetijs (en de lekker variant, niet die zure), daarbij frambozencoulis, stukjes pure chocolade en wederom kleine stukjes merengue. Loopt het water je al in de mond 😉 

Omgeving:
Met zo’n dessert zou je bijna zeggen, who cares? Maar naast het lekkere eten is het ook een fijne plek om te zitten. Ik kan het beste de sfeer omschrijven als New Yorks (hoewel ik daar nooit ben geweest), vrij, hip en ietsje rumoerig. Over de bediening kan ik niet echt een eenduidig oordeel geven. Dat er heel veel personeel is dat staat vast. En daarbij was er een dame (die onze tafel “had” die bijna té vaak kwam vragen of het lekker was. Maar er was ook een dame waarvan ik dacht dat ze liever die avond thuis was gebleven. Of ze vond me gewoon heel lastig dat kan ook nog ;-).

Eten met intolerantie:
Hoewel de keus met een tarwe en melk intolerantie niet super groot is, ga ik er graag nogmaals eten. Allereerst natuurlijk in de hoop dat ik dan weer zo’n geweldig dessert kan bestellen maar ook omdat ze een hele duidelijke allergenenkaart hebben. Daardoor voelde ik eindelijk weer eens een gewone en niet zo’n lastige gast.

Eten zonder intolerantie:
De overige gerechten klonken heerlijk. Echt een aanrader als je ergens een hapje wilt gaan eten én leuk wilt zetten (en mensen kijken, want het is er altijd druk). Omdat ze veel gerechten op de Josper bereiden is het zeker voor bbq-liefhebbers een must-visit.

2 reacties

  1. Mandy

    Klinkt heel erg goed!! Ik denk dat we samen een keer (voor jou terug) moeten gaan!

  2. admin

    Heel goed plan! Ergens in september na alle vakanties?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑