Tijdens onze vakantie doen we vrijwel iedere dag een andere stad of dorp aan. Vooraf google ik dan standaard op restaurant+glutenvrij+plaatsnaam. Meestal komen er dan wel een paar suggesties in beeld voor de lunch of diner.

Zo deed ik dat ook voor Hattem, maar zonder een passend resultaat voor onze lunch. Dus dan op de bonnefooi de stad in. En tot mijn verbazing liepen we al vrij snel tegen een bord aan waar specifiek op stond dat zij glutenvrij brood hadden. Yes! Dus we gingen naar ’t Zilveren Schaap.

Schermafbeelding 2016-08-19 om 20.07.23

Informatie vooraf:

Later bleek dat zij dit op de website ook aangegeven maar niet zo specifiek. Het staat alleen in het pdf bestand van de menukaart en dat indexeert google denk ik niet.

Informatie in het restaurant:

Op de menukaart geven ze duidelijk aan dat alle broodjes ook op glutenvrij brood verkrijgbaar zijn. Daarnaast hebben ze verschillende glutenvrije dingen voor bij de koffie of thee! Dat is iets wat ik echt nog weinig tegenkom. Omdat wij gingen lunchen weet ik niet of deze muffins ook melkvrij zijn.

Zelfs keuze in glutenvrije lekkernijen!

Zelfs keuze in glutenvrije lekkernijen!

Bij mijn bestelling vroeg ik of het glutenvrije brood ook melkvrij was. Dat werd voor alle zekerheid opgezocht maar het beleg van mijn keuze was in ieder geval melkvrij.

Als je thee zo geserveerd krijgt is het extra lekker toch?

Als je thee zo geserveerd krijgt is het extra lekker toch?

Keuze:

Ik bestelde een broodje met huisgemaakte tonijnsalade. Het zag er erg goed uit. Helaas was het brood nog erg koud (ik vermoed dat het nét uit de vriezer kwam). Daarnaast eet ik eigenlijk altijd

(ik heb een tarwe-intolerantie) en dan is glutenvrij brood toch vaak weer een teleurstelling. Ik heb aan de bediening de tip gegeven om het brood te roosteren, dan smaakt het een stuk lekkerder.

20160804_130637

Omgeving:

Wat een super leuke en relaxte locatie. Helemaal als je met kinderen iets gaat drinken of lunchen. Licht en ruim ingericht. De speelhoek was zo leuk dat onze mini-Jansen onder luid protest onder de arm mee moest. Hij was nog niet klaar met koken riep hij verontwaardigd ;-).

Spelen is op eigen risico. Soms willen kids niet meer naar huis...

Spelen is op eigen risico. Soms willen kids niet meer naar huis…

Eten met intolerantie:

Als je tarwe- of glutenvrij moet eten dan is ’t Zilveren Schaap in Hattem echt een aanrader. En dan misschien wel even een broodroosterzakje meenemen en vragen of ze het brood voor je roosteren. (in reactie op dit artikel heb ik van ’t Zilveren Schaap begrepen dat zij een broodrooster hebben die speciaal voor het glutenvrije brood wordt gebruikt. Waarschijnlijk heeft mijn brood er net te kort in gezeten.)

Eten zonder intolerantie:

Volgens Meneer Jansen was het “gewone” brood heerlijk. Voor de kinderen hadden we een stokbroodje en wat gehaktballetjes besteld en dat viel in de smaak.

Dus mocht je in Hattem zijn, zeker het bezoeken waard.