20160809_180226

De grijpmachine waar kinderen een muntje voor krijgen na het eten.

Dé grijpmachine waar kinderen  na het eten een muntje voor krijgen.

Deze jachthaven van Molecaten (tevens Molecaten camping en Landal bungalowpark) hadden we vorig jaar al bezocht. Ik wist daarom (uiteraard) nog goed dat ze in de snackbar en het restaurant gluten- en melkvrije snacks hebben! Dus er was geen discussie mogelijk, deze vakantiedag gingen we uit eten. En dat de mini-Jansens zich meteen wisten te herinneren dat dit het restaurant van Dé Grijpmachine was, zorgde voor extra voorpret.

Informatie vooraf:

Op de website van Molecaten is de lunch- en dinerkaart van het restaurant in te zien. Hierin staat echter niets vermeld over het verkrijgen van glutenvrije gerechten.

Informatie in het restaurant:

Bij het doorgeven van onze reservering werd al aangegeven dat er een allergenenkaart is. Dus deze heb ik direct gevraagd. Eerst maar eens gekeken wat er glutenvrij was om daarna verder te selecteren op melkvrij. Maar helaas, er waren maar 2 opties glutenvrij, waarvan er 1 varkensvlees was en daar reageer ik ook niet altijd goed op.

Daarnaast viel mijn oog op de kinderpizza Hawaï. Deze zou melkvrij zijn. Bij navraag bleek er wel kaas op te zitten… dus de allergenenkaart gaf toen toch iets minder vertrouwen.

Omdat de keuze zo beperkt was, vroeg ik of er wellicht iets aangepast kon worden. Maar toen bleek er nog een speciale glutenvrije kaart te zijn! Helemaal top. Echter bleek dat bij mijn keuzes ook melk werd toegevoegd.

20160809_175122

Maar niet getreurd, we hadden altijd nog de snacks;-). En een frietje met kroket kan ik ook echt wel waarderen.

Keuze:

Mijn keuze werd dus, friet met een kroket én frikadel (het is immers vakantie ;-). Voor mijn dochter bestelde we de kinderpizza Hawaï zonder kaas en ananas (oftewel, een pizza met ham).

Op een gegeven moment kwam de serveerster wat zenuwachtig naar ons toe. “We hebben een probleem..” werd er gezegd. “We hebben per ongeluk de kroket samen met de friet gebakken, dus we kunnen niet garanderen dat de friet glutenvrij is”.

In eerste instantie vond ik het goed dat ze zo alert waren om te merken en te melden. En omdat mijn intolerantie voor tarwe minder heftig is dan van koemelk, zei ik dat wel aan te durven.

Maar ik vroeg ook hoe het kon dat er een gewone kroket bij de friet was gekomen aangezien ik een glutenvrije kroket had besteld. Hmm dat werd nagevraagd. Wat bleek, de glutenvrije kroket was op en was per ongeluk een andere in gedaan. Geen probleem zei ik, alleen een frikadel is ook voldoende.

Een paar minuten later.. Weer een gespannen serveerster aan de tafel. Hmm de glutenvrije frikadellen waren ook op. Of ik misschien een Mexicano wilde. Ook prima, was mijn antwoord.

Daarop volgend kwam de inmiddels wat rood gehoofde, gespannen serveerster met een bord glutenvrije poffertjes. Van het huis, omdat de Mexicano’s ook op bleken te zijn en ze het zo vervelend vonden. En toen moest ik gaan vertellen dat ik ook geen melk mag… Wat een situatie.

En omdat ik zag hoe vervelend ze het vonden én toch hun best deden kon ik er niet boos om worden. Er werd nog aangeboden om garnalen te bereiden, maar inmiddels had ik al redelijk wat frietjes op en vond ik het wel ok.

Omgeving:

Het is een restaurant wat totaal ergens anders aan het strand zou kunnen staan. Geen typisch camping restaurant. Als je hier in de buurt woont dan kan ik me voorstellen dat je hier soms gaat eten met lekker weer.

06_FS_restaurant

Eten met intolerantie:

Hoewel het bij mij zo enorm mis ging, kan ik het toch aanraden. Gek is dat eigenlijk. Persoonlijk heb ik liever een restaurant waarbij er iets mis gaat, maar ze dit wel merken en melden. Niets is zo erg als ze doen alsof het wel ok is, of waarbij ze geen moeite doen om te kijken wat er gluten, tarwe of melkvrij is. Bij het afrekenen bleek dat alle medewerkers wisten dat ik Dé mevrouw van tafel 10 was. Dat gaf voor mij aan dat dit echt pech op pech was.

Eten zonder intolerantie:

Een leuke omgeving en een leuke kaart. Liz vond de pizza heerlijk. Het was ook een echte “home made” pizza. Al met al (zeker voor een camping) een leuk restaurant die het bezoeken waard is.

In de snackcorner van de camping/jachthaven zijn ook veel glutenvrije dingen verkrijgbaar.

In de snackcorner van de camping/jachthaven zijn ook veel glutenvrije dingen verkrijgbaar.