eten & drinken - wonen - kids - DIY

Uitgebakken “spekjes” van kip (glutenvrij & melkvrij)

Naast een flinke reactie op koemelk en tarwe, merk ik het ook als ik varkensvlees heb gegeten. Iets wat volgens mij veel mensen hebben met 1 of meerdere intoleranties. Nou Op mis ik de karbonade en achterham niet. Alleen kon ik tot een tijd geleden niets vinden wat een uitgebakken spekje kon vervangen. En bij sommige salades, wraps of stamppot mis je dat echt.

Tot nu, en de oplossing vond ik in de kip cervelaat van Stegeman. Vorig jaar introduceerde Stegeman eerst de runder cervelaat. Die vond ik niet zo lekker. Daar zit echt een hele andere smaak aan dan aan “de gewone”. Een paar weken later was daar de kip cervelaat. Uiteraard volgde er weer een test.

En ohhh, wat is deze lekker! Je proeft eigenlijk nauwelijks verschil met een cervelaatworst van varkensvlees. Als ik een verschil zou moeten noemen dan is deze milder van smaak, iets zachter.

Naast dat deze worst heerlijk is als borrelhapje, blijkt het ook gebakken erg lekker. Wanneer je de worst in blokjes snijdt en kort bakt dan worden ze net zo knapperig en zoutig als uitgebakken spek. Maar ook in plakjes op een pizza, als vervanger voor salami, is het heerlijk.

Een Schär hamburgerbroodje, Consenza kipnuggets, uitgebakken cervelaat en mango, mmmmm.

Deze cervelaat is echt een aanrader voor iedereen die, om welke reden dan ook, geen varkensvlees eet. En daarnaast ook nog eens gluten- en melkvrij! Onderstaand een afbeelding van het etiket met alle ingrediënten.

3 reacties

  1. Marjolein

    Klinkt goed! Óók geen rundvlees of rundercollageen erin. Snel op zoek in de supermarkt :).

  2. Karen

    Ik heb de kip cervelaat gevonden en ik vind het heerlijk 🙂 . Lekker op brood en nog lekkerder wanneer het wat gebakken is.

  3. Mevrouw Jansen

    Wat super leuk om te horen Karen! Ik was onlangs op een verjaardag waar ze gewoon voor iedereen deze worst hadden gekocht, kon ik gewoon meedoen. Dat was ook echt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑