eten & drinken - wonen - kids - DIY

Weekend-wekker

Onze mini-Jansens zijn van het soort: slapen, ogen een millimeter open doen, meteen uit bed en “aan”. Nog slaapdronken waggelen ze in een rechte streep naar onze slaapkamer en hebben ze van alles te vertellen. Hoewel het geluid van de blote voetjes op het laminaat elke ochtend aandoenlijk is, hechten we vooral in het weekend aan zo’n laat mogelijk opstaan.

Dat vroeg om een strategie voor een (meer) relaxed weekend.

We hadden al verschillende dingen geprobeerd. Bijvoorbeeld de Nijntje wekker. Een mooie uitvinding (ziet er ook nog leuk uit op een kinderkamer), maar als de ogen van Nijntje ’s ochtends open gaan geeft dat zo’n eng geluid dat Liz juist zorgde dat ze vóór die tijd al wakker was. Missie mislukt.

De nijntje-wekker

Daarna probeerden we het met “buiten”. Is het buiten nog donker dan blijf je in bed, is het licht dan mag je eruit. Dat werkt in de winter aardig, maar wat doe je dan in de zomer?

Inmiddels is Liz 5 jaar geworden. Druk bezig met het leren schrijven van letters en cijfers. Ik dacht dat ik haar dan wel uit kon leggen welk cijfer er op de klok moest staan. Dat bleek lastiger dan ik dacht. Laat ze nou net moeite hebben met het herkennen van de 7 ;-). En “er staan 3 cijfers mama, welke moet ik dan lezen?”.

Van een vriendin kreeg ik dé tip, je kunt namelijk de overbodige cijfers afplakken. Dit heb ik gecombineerd met een geheugensteuntje voor de cijfers en het werkt perfect!

De weekend-wekker

Liz weet nu dat als er een 6 staat ze nog moet slapen, bij een 7 mag ze spelen met de knuffels of een filmpje kijken en om 8 uur gaan we naar beneden een boterham eten.
Denk niet dat wij nu elke zaterdag en zondag tot 8 uur kunnen slapen hoor, het blijven natuurlijk kinderen. Maar iedere ochtend die we tot 8 uur in bed mogen blijven, is er een!

 

2 reacties

  1. Mandy

    Heel slim om het af te plakken! Al vind ik 8u nog steeds vroeg 😉

  2. Eveline

    Oh ik kijk nu al uit naar het moment dat ik deze tip voor Roos kan gaan gebruiken. Pffff 6 uur vanmorgen 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑