Instagram… ik heb er een haat/liefde verhouding mee. En niet eens omdatd IG stories de hele tijd vastloopt als ik iets bewegends wil toevoegen. En ook niet omdat mijn feed niet zo mooi is als bij veel andere Instagrammers. Eigenlijk vooral omdat ik me er zó oncomfortabel bij voel. Want wie wil er nou weten wat ik ontbijt, waar ik ga eten of dat ik echt hoognodig moet opruimen in huis…

Instagram vs Facebook

Wat dat betreft vind ik Facebook veel makkelijker. Je schrijft een blog, deelt de link en voegt een kleine tekst toe. Klaar is kees. Dit verschil wordt nog groter doordat Instagram, voor de niet zo populaire blogger (zonder de mogelijkheid om de swipe-functie toe te voegen), niet bedoeld is voor het delen van linkjes naar je blog. Het is eigenlijk vooral een etalage waar je jezelf en jouw eigen leven in etaleert voor wie dat interessant vindt.

Mezelf

En daar zit meteen het probleem. Ik hou er eigenlijk niet van om mezelf in de spotlights te zetten. Niet voor niets heet mijn blog KeurmerkJansen.  Niet te persoonlijk, en als een derde persoon. Mijn blogs gaan voornamelijk over producten of dingen die ik leuk vindt om te doen. Vooral bedoeld om tips te  delen, en niet zozeer om mezelf te presenteren.

Werk

Voor mijn werk ben ik echter dagelijks meerdere keren op Instagram te vinden. Nieuwe bloggers ontdekken, contact houden met bloggers waar we mee samenwerken en resultaten van samenwerkingen bekijken. Honderden IG posts en IG stories vliegen er voor mijn ogen voorbij. En het gekke is, dat vind ik dus super leuk. Ik zie graag wat voor een koopje iemand vond bij Action, dat haar kind soms ook onuitstaanbaar is of dat iemand een leuk feestje heeft. En toch heb ik er zo’n moeite mee om dat zelf te doen.

Challenge

Maar ik bedacht me laatst dat dit misschien hetzelfde werkt voor mij als bij het bloggen. Dat durfde ik eerst ook niet (want wie zou nou iets lezen dat ik geschreven had..), maar uiteindelijk haal ik zoveel plezier uit het bloggen. Zou dan met “Instagrammen” dan ook zo werken?

Dus ik heb besloten dat november mijn IG-maand wordt. Ik ga elke dag minimaal 2 foto’s plaatsen in mijn Instastories en minimaal 2 keer een post in mijn feed. Uiteraard onder vermelding van mijn special hashtag #instagramnovemberchallenge. Wat denken jullie, ben ik na deze maand om en kan ik dan niet meer zonder Instagram?

Mijn huidige feed. Ik ben heel benieuwd hoe deze we volgende week uit ziet 😉