eten & drinken - wonen - kids - DIY

Waar ik niet over durf(de) te bloggen..

Bij sommige artikelen die ik maak is de tijd van een idee naar een blog in een uurtje gepiept. Andere blogs komen er echter nooit. In mijn geval zijn dat eigenlijk altijd de persoonlijke blogs. Tot nu…

Misschien goed om eerst even terug in de tijd te gaan. Jarenlang had ik veel interesse in blogs, werkte al veel met bloggers samen en praatte graag met vriendinnen die  een blog hadden. Zelf durfde ik er echter nooit aan te beginnen. Want wie zat zou te wachten op een verhaal van mij? Wat had ik toe te voegen?

Toen ik echter tarwe- en koemelkvrij moest gaan eten, had nog meer behoefte om dingen te delen. Geen persoonlijke zaken, maar recepten, nieuwe ontdekkingen uit de supermarkt en bijvoorbeeld DIY ideetjes. Eindelijk zette ik de stap en begon met Keurmerkjansen.nl.
Met inmiddels bijna 5.000 unieke bezoekers per maand én ontzettend leuke contacten met lezers (die schrijven toch echt iets aan mijn blog te hebben) ben ik ontzettend blij dat ik  tóch met een blog ben begonnen.

Echter blijft er een “blog-ding” dat ik nog steeds niet doe en ook eigenlijk niet durf. Dat is schrijven over mijn persoonlijke leven, mijn meningen en hersenspinsels. De ideeën komen wel, maar voordat er een letter op het spreekwoordelijke papier staat denk ik al “wie zit daar nou op te wachten”. Met als resultaat dat er nooit een echt persoonlijke blog op mijn site komt.
Waarom ik het schrijven van persoonlijke blogs nou zo lastig vind?

 • Ik denk dan: Tja… wie ben ik nou om daar iets van te vinden.
 • Ik vrees dat mensen die ik persoonlijk ken het ook lezen. En die kom ik diezelfde middag weer tegen op het schoolplein…. #ongemakkelijk
 • Deze blogs worden waarschijnlijk minder vaak gelezen dan de andere product- of receptenblogs. En dan blijk ik toch ineens prestatiegericht te zijn.
 • De blog schrijven is 1, maar dan delen op social media? Dat voelt voor mij toch een beetje als in een volle kroeg keihard gaan schreeuwen over iets dat andere mensen misschien niet interessant vinden.
 • Ken je het gevoel dat je op een verjaardag bent en blijkt dat iedereen een tegenovergestelde mening heeft dan jij over een bepaald onderwerp? En dat je juist dacht dat iedereen “aan jouw kant” zou staan. Dat dus.

Toen ik echter afgelopen week voor mijn werk verschillende blogs moest screenen, las ik bij hen  juist met veel interesse de persoonlijke artikelen… Hmm. Misschien dan toch tijd om mijn laatste “blog-angst”  te  overwinnen. Conclusie? Ik ga het kans geven. Met als begin deze blog over mijn angst voor echt persoonlijke blogs.

Dus vanaf nu zal je op mijn blog meer “Jansenpraat” gaan vinden over mijn hersenspinsels. Of iemand er op zit te wachten? Geen idee. Of het goed is? Geen idee. Maar ook in dit geval is meedoen belangrijker dan winnen 🙂 .

Veel leesplezier (hoop ik haha)

 

 

3 reacties

 1. Nico

  Ik ben benieuwd!!

 2. Gerda

  Ben ook heel benieuwd

 3. Mandy

  Ik denk dat mensen je blog alleen maar nog mooier gaan vinden. Dat kan ook alleen maar met je mooie persoonlijkheid!! Begrijp je angst heel goed, vooral dat stukje dat bekende mensen het gaan lezen. Uit ervaring, het valt heel erg mee. Dus ik kijk er naar uit 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑