Wie had 25 jaar geleden kunnen denken dat ik ooit in een blog zou schrijven dat ik geshopt heb bij Wibra. Niet alleen omdat toen nog niemand het woord “bloggen” kende, maar vooral omdat het echt niet cool was (“cool” was toen nog heel cool) om iets van Wibra te hebben.

Inmiddels heb ik deze winkel  weer ontdekt. Niet zozeer voor de (kinder)kleding, maar met name voor de hebbedingetjes, bak- en knutselspullen.

Tijd om Wibra eens onder de loep te nemen in mijn rubriek “Wat shop je voor € 25,- bij…”. Enige probleem in deze winkel? De vestje wat ik vond was zo enorm afgeprijst dan ik echt niet aan € 25,- kwam, 15 euro was echt het maximaal haalbare haha.

Deze keer kwam ik met een aantal van mijn Wibra favo’s thuis en een aantal “gelukjes” (=leuk, handig, mooi en niet duur).

Zo zag ik ineens dit vest hangen. Mijn zoontje is in deze fase van zijn leven helemaal van de vesten (vorige week overigens nog niet en het kan volgende maand weer over zijn..). Hij stelt bij zijn kleding 1 voorwaarde. Er móet een figuur op staan. Een herkenbaar figuur. Het liefst Paw Patrol of Spiderman. Je begrijpt het, ik zoek stad en land af naar ándere figuren…


Sinds mijn dochter een naaimachine heeft (speciaal voor kinderen waarmee je met wol en vilt kan naaien)  heb ik een radar voor stoffen knutselspullen. Deze vilten stickers kan ze perfect gebruiken als ze iets van vilt heeft gemaakt. Overigens vonden beide mini Jansens het een prima idee om ook al hun jassen en kleding ermee te versieren…


Wie wel eens een spuitzak heeft gebruikt die je af moet wassen, zal begrijpen waarom ik fan ben van zakken die je na gebruik weg kan gooien. Ik koop deze altijd bij Wibra. Vullen, puntje afknippen en gebruiken. Bijvoorbeeld ideaal wanneer je zelf bonbons maakt (zoals ik deed in dit recept).


Ik heb een zwak voor zakjes en bakjes. Deze snackzakjes kon ik dan ook niet laten liggen. Super leuk en handig voor een traktatie op school. Maar ook een gezonde snack wordt zo een stuk leuker.


Ik weet niet of meer mensen dit herkennen, maar wij hebben in huize Jansen eigenlijk altijd échte pleisters en speelpleisters. Want ook wanneer een knie zacht gestoten is, helpt een pleister. Voor die (ahum) noodgevallen zijn deze perfect.


Ik kocht al eerder deze grote paperbag bij Wibra, Na 2 jaar gebruikt te zijn voor de verkleedkleren was deze wel aan vervanging toe. En wat een geluk, er lag er nog 1!


Totaal niet nuttig en zooo leuk. Met deze knijpertjes kan je alle kanten op. Ik gebruik ze bijvoorbeeld om deze mini paperbags dicht te doen als ik ze gebruik om een cadeautje in te doen.


Wederom een vondst voor het knustelen en naaien. Want met zelfklevende klittenbandrondjes maak je heel makkelijk een sluiting op een tasje, of maak je een demontabele verrekijker van 2 versierde wc-rollen.


Deze zakjes zijn officieel bedoeld voor wenskaarten. Leuk wanneer de kids een tekening voor iemand hebben gemaakt. Ik gebruik ze nu echter ook om andere dingen in te verpakken. Zo nam mijn dochter met carnaval een stroopwafel mee naar school (diegene die de andere kinderen op school kregen bevatte melk). Hup in zo’n zakje, dicht met een plakstrip, ideaal. Want soms is het gewoon niet handig om een trommeltje mee te nemen en een boterhamzakje staat toch minder leuk.


En tot slot misschien wel mijn echte lievelings van Wibra. Deze vellen bakpapier zijn zo ideaal bij  het bakken van taarten. Maar ook wanneer ik iets kleins bak in de oven pak ik snel zo’n klein bakpapiertje. Een stuk handiger dan een stuk afknippen van een grote rol.


En dan de balans opmaken. Al deze dingen shopte ik voor net iets meer dan € 15,-! Ik moet er wel bijzeggen dat de oorspronkelijke prijs van het vest € 12,99 was. Dus als ik hier de originele prijs voor had moeten betalen was ik wel zo’n € 25,- kwijt.

Nou ben ik heel benieuwd. Gaan jullie wel eens naar Wibra?