In de rij voor een bekende low budget winkel had ik het er met mijn zus over. Online shoppen of “echt” winkelen? Zij geeft de voorkeur aan optie 1, ik aan optie 2. Van jongs af aan waren we in ons koopgedrag al enorm verschillend. Met ons kleedgeld kocht mijn zus die ene spijkerbroek die je echt moest hebben. En dan nog iets erbij. Desnoods droeg ze dan maar elke dag hetzelfde.
Ik kocht voor hetzelfde bedrag een broek in de uitverkoop, 2 shirts voor de prijs van 1, een paar leuke schoenen, een tasje en dan hield ik nog iets over voor “een koopje”. Die laatste categorie was altijd het leukst.

En nog ben ik dol op winkelen, én koopjes scoren. Ik zou willen zeggen dat mijn besteedbare budget hier totaal niets mee te maken heeft, maar helaas is dat niet zo. We hebben het niet slecht maar ik kan echt niet alles kopen wat ik maar zou willen. Winkels als Zeeman, Wibra, Kwantum etc zijn dan ook mijn favoriet. Als je goed weet wat jouw eigen smaak is en kritisch kunt zijn dan vind je hier de leukste dingen.

Dit alles komt samen in een nieuwe rubriek; wat koop ik voor 25,- bij…. Deze week start ik bij een winkelketen waar ik eigenlijk nooit kwam. Via mijn werk kwam JYSK in beeld en bekeek ik de collectie eens goed. En wat hebben ze een leuke dingen!

Boodschappenlijst:

Ik heb eigenlijk altijd wel 1 reden waarom ik naar een winkel moet. Een wens of enigszins aangedikte noodzaak is zo bepaald. Voor mijn mini slaapkamer make-over vond ik het leuk om het bed wat aan te kleden met sierkussens. Kussens zijn er in ons huis genoeg, leuke hoezen daarentegen…. Voila, de boodschappenlijst was gemaakt.

Keuze:

Met 25,- budget op naar JYSK. “Mijn god, wat vind ik deze rubriek toch een fantastisch idee” dacht ik. Meteen droomde ik over een wekelijks karakter ;-).

Ik kocht voor 20,-:

  • Kussenhoes 40 x 40 cm – 4,99
  • Kussenhoes 50 x 50 cm – 3,99
  • Waxinelichtjes – 2,-
  • Zwarte zeeppomp (keramiek) – 7,99
  • Zwart/wit rietjes 0.99

Ok, ik zal eerlijk zijn…. het is me niet helemaal gelukt om onder de 25,- te blijven. Er stond namelijk ook een wasmand die me vroeg om meegenomen te worden. Dus ik kan je meteen nog een optie laten zien van wat je voor 25,- kunt kopen 😉 . De wasmand (50 cm hoog) was slechts 12,75!

Wishlist:

Om er zeker van te zijn dan ik de goede afmetingen vermeld heb ik ook de website van JYSK eens goed bekeken. En wat hebben ze een leuke dingen! Op mijn wishlist staan bijvoorbeeld ook nog: